pátek 27. června 2014

Třešničková peněženka




Moc Vás všechny zdravím při pátku.
 
 Po delší době jsem opět vytáhla šicí stroj. Měla jsem doma několik háčkovaných aplikací, a konečně jsem se rozhodla, co s nima. 
 
Na konci školního roku (i když pro nás začínají prázdniny až za čtyři týdny :)))) se vždycky hodí malé dárečky. Ušila jsem proto několik malých peněženek. Dnes mám na ukázku tuto třešničkovou.
 







Modro bílý proužek mám moc ráda a na léto se mi moc líbí v kombinaci s červenou. Tentokrát jsem ale použila tmavě růžový zip a třešničky jsou také ve dvou odstínech růžové.




 
✴✴✴  Užijte si všichni víkend a moc Vám děkuji za Vaše návštěvy a milé komentáře ✴✴✴
 
 




pondělí 23. června 2014

Z víkendu

O víkendu jsme si užívali letního počasí. Neměli jsme po několika hektických víkendech nic v plánu a byl to takový ten klidný víkend, kdy se cítite spokojená a máte radost z maličkostí...
 
 
 
... jako ranní káva na zahradě v pyžamu (má oblíbená letní 'činnost'). V neděli se mi dokonce povedlo vstát jako první, tak byla káva v opravdovém klídku.

Háčkovaná dečka je na 100% využívaná a to do té míry, že ji neustále přenáším ze zahrady domů a naopak.... asi mě čeká další háčkovací projekt ...
 K strávil hodně času na dece s hračkami:... což znamenalo, že jsem mohla strávit hodně času na svém oblíbeném místě, také se svými hračkami:
 
 
 
 
 Radost mi také dělá to, že si mi daří udržovat místnosti v relativně jednoduchém stylu. Obávala jsem se, že se mi začnou postupně zaplňovat, ale zatím ne :)
 
 
 
 
 Další radostí je mít neustále něco ve váze ze zahrádky:
 
 

 ... občas jsem se ale musela od háčkování zvednout a pomoc v kuchyni:
 
 

 
Doufám, že jste si víkend také užily a přeji hezký týden, Jana


sobota 21. června 2014

Sezení v novém

 

 Letos jsme se konečně dostali k tomu natřít naší letitou lavičku. Plánovala jsem renovaci už několik sezon, ale vždy mě odrazovala ta příprava před natíráním.  Kluci to ale letos vzali do svých rukou a několik dní brousili, pak lepili rozklížené části a nakonec lavičku i natřeli.
 

Původně jsem lavičku chtěla natřít na tmavě šedo, ale typ barvy, který jsme chtěli použít v takovém odstínu neměli, tak je nakonec světle šedá.
Nejdřív jsem se bála, že je moc světlá, ale pod kvetoucími růžemi a v zeleni vypadá moc hezky. Tak snad barva bude držet a budeme mít několik let pokoj :)
 
 


 

Hezký víkend, Jana

úterý 17. června 2014

World Cup crochet



Hezký večer, mile blogerky. Jak si užíváte brzkého léta? U nás, jak už titulek napovídá, žijeme fotbalem.... alespoň tedy mužská část rodiny. Ta ženská část (tedy já) si zatím alespoň může užívat klidné podvečery na zahrádce. A abych nebyla nařčená z toho, že tu fotbalovou atmosféru náležitě neprožívám, uháčkovala jsem pro K malý míček v barvách Brazílie.
 

Je to takový malý 'bean' míček, v tomto případě vyplněný rýží, aby se s ním dobře házelo. Je dostatečně malý na to, aby se vešel do tašky do školy, nebo do kapsy, když se jde do parku. Moc mě překvapilo, jak hodně se používá ... a také si dovedete představit, že barvičky už nejsou takové, jako na fotkách..... ale vždy potěší, když se uháčkovaný výrobek setká s pozitivní reakcí a je používán :)
 


Přeji všem hezký týden, Jana

sobota 14. června 2014

Šedá dečka



Měla jsem chuť na háčkování něčeho jednoduchého a rychlého.... a na tyto nálady jsou ideální kulaté dečky. Tentokrát v tmavě šedé, a jako vzor rychle přibývající granny circle.
 

Na ukončení řada dlouhých sloupků a za večer je hotovo:

 





 
Mějte se fajn, Jana
 



pátek 13. června 2014

Háčkované i ze zahrádky ....

 
 
... jahody ....

U nás se jí jahody většinou samotné, bez cukru a bez smetany
 
A co u vás? Máte nějaký oblíbený recept?
 
 Když jsem byla malá maminka nám z nich dělala dezert s kysanou smetanou, piškoty a trochou kokosu. Byla to strašná dobrota a mám to ve vzpomínkách spojené s vysvědčením a koncem školního roku. Párkrát jsem takhle jahody zkusila udělat i mým klukům, ale ani jednomu to nechutnalo a znáte to, jenom pro sebe se vám to nechce dělat. Letos nám ale do kuchyně přibyl nový pomocník, tak jahody využívám v domácí zmrzlině (o tom příště víc)... a oproti smetanovému dezertu byla tato varianta přijata s velkým nadšením, zmrzlinu nestíhám dělat :)
 
 

A když je ten čas jahod, tak i pár háčkovaných:
 

Tyto malé jahůdky háčkuji moc ráda. Většinou skončí jako přívěsky na klíče.
 
 
 
 
Užijte si víkendu, právě mi skypovala sestra a říkala, že už se naštěstí trochu ochladilo, Jana
 

čtvrtek 12. června 2014

Je to nádhera.....


 ... si v tomto období jen tak vyjít s nůžkami na zahrádku ... a hned mít něco do vázy...

 
Jak jsem psala minule, provádím doma pár malých změn. Hlavně se tedy zbavuji všech zbytečných věcí a vyměňuji pár doplňků .... do žádných velkých akcí se nepouštím :) Trochu jsem si zminimalizovala jídelnu a konečně cítím, že zde můžu zase volně dýchat!!! Určitě tedy dojde i na ostatní místnosti :)
 
 

  
Přeji všem hezký den, Jana 

neděle 8. června 2014

Z obýváku

 

Hezký nedělní večer, doufám, že jste měly všechny příjemný víkend.
 
Já jsem si už před několika dny přivezla domů poslední neodkvetlé květy tohoto plevele, bohužel nevím, jak se jmenuje. Mám moc ráda období, kdy kvete. Do práce jezdím 'zkratkou', která mě místo hlavní silnice plné aut vede několika vesničkami a mezi poli a tak to u silnice všude krásně bíle kvete. Teď už sice  převládají  červené vlčí máky, ale ty by mi ve váze asi moc dlouho nevydržely. 
 

 
 
Užijte si zbytek večera, Jana

pátek 6. června 2014

Robot cushion


Hezký večer, dnes jen pár fotek polštáře, který jsem ušila k modré háčkované dece. Polštář je ve tvaru retro robota. K modré barvě jsem přidala červenou a opět jsem využila přítelovi vyřazené košile a zbytky filců :)








 
 
Užijte si víkend, Jana


středa 4. června 2014

Zahrádka v červnu



 

 


 

✴✴✴ Hezký den všem a opravdu moc děkuji za krásné komentáře k mé háčkované dece ✴✴✴
 
 
Dnes zahradní příspěvek. Jak jsem psala minule, naší zahradu mám nejraději na přelomu května a června. Moc si nepotrpím na letničky a tato doba je doba, kdy kvete většina trvalek a popínavých růží.

Jelikož je naše zahrádka dost miniaturní, mám popínavé kytky a zvláště růže ve velké oblibě. Ke dveřím do kuchyně jsem zasadila tuto růžovou popínavou růži. Sice nemá moc velké květy, ale nádherně voní a když otevřu ráno dveře, krásně mi provoní celou kuchyň:

 
 
Touto bílou popínavou růží se snažím zamaskovat boudu:
 
 

A tohle je má nejoblíbenější růže, co se týče tvaru květů. Je to kultivar staré odrůdy růže (bohužel jsem zapomněla jméno, ale pamatuji si, že byla asi desetkrát dražší, než ostatní druhy :))) a moc mi připomíná růže na zátiších starých obrazů. Plně rozkvetlý květ vypadá spíš jako pivoňka, než růže:





 Kromě letniček si moc nepotrpím ani na hodně barevné kytky, vlastně mám na zahrádce kytky pouze v bílých, růžových a modrých odstínech (s přemáháním jsme dovolila přístup i několika fialovým :))))

Takže milovníci žlutých, oranžových a červených květů si u nás na své nepřijdou :)






Užívejte si sluníčka, Jana