středa 28. ledna 2015

Šála s čepicí


 

Už delší dobu jsem se snažila koupit si na zimu čepici. V různých obchodech jsem jich vyzkoušela opravdu hodně, ale žádná se mi moc nelíbila .. tedy čepice se mi líbily, ale ne na mně :))

Pak jsem před vánoci u Barči viděla dětskou čepici a rozhodla se zkusit si podobnou pro sebe uháčkovat. Moc naděje jsem tomu ale nedávala, protože své vlastní háčkované výrobky málokdy nosím. To ale neplatí v tomto případě, nosím téměř denně :) I se šálou, kterou jsem k čepici uháčkovala, protože jsem měla dost materiálu. A zjistila jsem, že nošení čepice má jednu hodně velkou výhodu ... nemusíte si nic dělat s vlasy!!! Myslím, že mi to bude na jaře chybět :)

 
Při háčkování jsem se nepouštěla do žádného složitého vzoru, háčkovala jsem křížené dlouhé sloupky, které použila Bára na své čepici, ale střídala jsem je s řadami normálních dlouhých sloupků, aby nebyla čepice moc 'děravá'.

A teď se právě dívám na předpověď počasí a vypadá to, že ještě šálu s čepicí využiju, blíží se k nám nějaká zima.

Mějte hezký večer, Jana

 



 




pátek 23. ledna 2015

Zimní večery



Krásný pátek všem.
 
Zimní večery mám docela ráda ... a vůbec leden je pro mě takové optimistické období. Sice je zima a není moc sluníčka, ale každý den je vidět, jak se dny pomalu prodlužují a nebude to dlouho trvat a bude tu jaro!!

Se zimními večery mám už od dětství spojené čtení.... zachumlat se do deky s čajem a knížkou. Letos se mi to ale nějak nedaří, mám nějaké nečtecí období. Každý večer si to všechno připravím .... a po pár minutách to vzdám a vrhnu se na háčkování :)) Ještě jsem ani nepřečetla knížky, které jsem dostala k vánocům ... ale o to víc mi přibývá háčkovaných výrobků.
 
Ale nevzdávám to a pokud máte typy na nějaké zajímavé čtení, moc bych to ocenila!!!
 
Děkuji, Jana
 





pátek 16. ledna 2015

Světýlka

 
 
Na Pinterestu jsem delší dobu okukovala světýlka vylepšená míčky na stolní tenis. Dost dlouho mi trvalo míčky objednat, nebyla jsem si moc jistá výsledkem. Ale nakonec jsem to zkusila a moc příjemně mě překvapilo, jak to dopadlo.
 
Nápad je to opravdu skvělý, světýlka byla hotová za 10 minut za minimální náklady :)
 
 

 
 




Hezký víkend, Jana

středa 7. ledna 2015

Dnešní ...

... poslední ranní káva s rozsvíceným stromečkem ...
 

Krásný první lednový týden dámy!!

Jako asi většina lidí se po vánocích nemůžu dočkat, až budu moc uklidit všechny dekorace a trochu prosvětlit celý dům. Letos jsem vše uklidila obzvášť brzo. Všechny dekorace včetně stromku v obýváku zmizely již 2. ledna. Ale nějak se mi ještě nechce rozloučit s malým stromečkem v jídelně. Asi proto, že v rohu nepřekáží. Neustále mi tak připomíná Vánoce a tu pohodu s nimi spojenou, kterou jsme si letos opravdu moc užili.
 
Ale dnes si tuhle nádheru vychutnávám naposled, je opravdu čas i na jeho odstrojení.
 
 


Ale jako náhradu jsem alespoň dala nová světýlka na skříň, myslím, že ještě budou potřeba! 


 
 
Hezký den, Jana

čtvrtek 1. ledna 2015

První v tomto roce

 
 
 
U nás se stalo takovou tradicí, že první den v roce trávíme ve stejném přímořském městě. Mám takové rituály moc ráda ... oběd ve stejné restauraci, procházka na stejná místa, hraní na pláži a káva s dortem v té samé kavárně ...
 
Na přelomu roku nijak nebilancuji, ani si nedávám žádná předsevzetí, ale ten svěží mořský vzduch, silný vítr a hučení vln pro mě nějak symbolizují takový nový začátek. Ani se mi nechtělo domů, zvláště, když se začalo trochu stmívat, byla atmosféra nádherná. A K si to taky užil, vždy mě překvapí, jak děti necítí zimu a ve větru a vlnách si staví hrady z písku :)
 
Doufám, že jste do nového roku vykročili pravou nohou, Jana