neděle 27. července 2014

Něco na pláž


 Moc Vás všechny zdravím. Jak si užíváte prázdniny?
 
Nám už zbývá jen pár dní, než pojedeme na prázdniny do Cech a já volné chvilky před odjezdem trávím na zahrádce a u šicího stroje. Z třešničkové peněženky mi zbyla modrá pruhovaná látka, na léto ideální.
 
Chtěla jsem ušít malou peneženku na výlety a na pláž pro K a oranžový krab se mi k modrým proužkům moc líbil. Nakonec nezůstalo jenom u jedné, využila jsem nálady na šití a udělala jich pár do zásoby. Přijdou vhod, až budu narychlo potřebovat malý dáreček :)
 




Doma jsem měla zbytek pruhované látky z Ikea, ze které jsem před lety šila doplňky do K pokojíčku (někdy se vyplatí si každý kousek látky schovat, ale je problém, kde to všechno skladovat. Jak to řešíte vy? )
 
Takže, abych ze svých nasyslených zásob trochu ubrala, k peněžence jsem ušila ještě tašku na hračky, snad ji letos ještě využijeme.
 

 
 
Mějte skvělý týden, Jana

čtvrtek 24. července 2014

Konečně prázdniny!


 
 
 Tak K se konečně dočkal a začínají mu prázdniny. Poslední ranní výprava do školy ... a školní uniforma se může na pět týdnů pověsit do skříně....
 
 



... dort na oslavu posledního školního dne a pár knížek s aktivitami na dlouhé cesty a zahnání nudy v restauracích o prázdninách (u toho dortu prosím o velkou shovívavost.... jak jste si určitě všimly, na mém blogu se moc receptů nenachází ... vaření a pečení prostě k mým koníčkům nepatří a toto zdobení je to nejlepší, co zvládnu :)) naštěstí čokoládový dort s lentilkama je 'K' nejoblíbenější ...


 
 
... udělali jsme si zásobu papíru obarveného v čaji na pirátské mapy:
 
 
  
 
... a K si konečně může pár dní, než odjedeme na prázdniny, plně užívat bazénku:
 
 


... a mě stále drží šití na barbieny, neteř si s nima bude muset povinně hrát, jinak nevím, co s těma oblečkama budu dělat :)

 



... a toto léto doufám, že se mi konečně podaří něco přečíst. Nebyla jsem moc ambiciozní a koupila jsem si jenom tři knížky a dvě mi ještě zbývají ...

 






... od té doby , co jsem v Anglii si léto neumím představit bez Pimms s limonádou a vším, co tam patří:

 

 

Doufám, že si užíváte letní dny a ty nádherné teplé večery! Mějte se krásně, Jana

sobota 19. července 2014

Šedo-modrý obal na mobil








Hezkou sobotu blogerky. Nám se teď povedl krásný slunečný týden (snad první celý slunečný týden v červenci), tak jsem mohla tvořit na zahrádce. Hodně jsem tentokrát šila (nějak mě po dlouhé době popadlo šití na Barbie), ale našla jsem si čas i na háčkování.

K růžovo šedému obalu na iPad jsem si uháčkovala nový pruhovaný obal na mobil v šedo modrých barvách. Materiál dvojitá Sněhurka. Šedá je o odstín tmavší, než na šedo růžový obal.


Tak a teď bych se měla pustit do uklízení, ale připravený košík se šitím tak láká, tak uvidím, co vyhraje :)


 
 Užijte si víkend, Jana

pondělí 14. července 2014

Ripple blanket

 


Hezký a snad i slunečný začátek týdne blogerky!
 
✴✴ Moc Vám všem děkuji za Vaše návštěvy a krásné komentáře✴✴✴
 
Dnes mám takový dost barevný příspěvek. Tuto deku jsem háčkovala asi před pěti lety, když jsem objevila Attic24. Jako malá jsem hodně háčkovala, ale později jsem spíše sáhla po pletacích jehlicích, protože výsledky háčkování se mi zdály takové babičkovské :) To se ale změnilo, když jsem viděla krásné barevné deky, které uháčkovala Lucy. Jí děkuji, že jsem znovu propadla háčkování.
 
Kdybych deku háčkovala teď, vybrala bych asi jiné barvy, ale tím, že je takto barevná je strašně praktická. Je to naše neoblíbenější deka na ven. Pět let je přes léto denně používaná: na zahradě, na pláži a na picnicích. Už byla nesčetněkrát praná (normálně v pračce) a sušená pověšená na šňůře a stále krásně drží tvar a barvy.



Deka je z akrylu (můj oblíbený Stylecraft Special DK), ale i přes to, že to není čistá vlna či bavlna, byl materiál dost drahý :(( Ale zase na druhou stranu, měla jsem o zábavu na celý měsíc postaráno a deku určitě budeme ještě několik let využívat :)

Velikost je 180cm x 210cm a váží 1.5kg. Našla jsem jednu starou fotku, na které mám vyfocená některá přadýnka. Ještě teď si pamatuju, jak jsem první řady háčkovala na zahradě na houpačce :)


 
 
Jak se teď na ta fotky dívám, nejradši bych začala nějakou novou deku. Možná by sestra chtěla jednu pro mimčo???? Ripple je totiž strašně uklidňující a tím, že se neustále střídali barvy se kupodivu nedostavila ani nuda a nechuť deku dokončit.



 A stejnou deku jsem tenkrát musela uháčkovat i pro 'K' a jeho v té době nejoblíbenějšího pejska.



 
Hezky si užívejte prázdniny, Jana

pátek 11. července 2014

Háčkovaný obal na tablet


S blížícím se datem našeho odjezdu jsem si uvědomila, že potřebuji na cestu obal na tablet.  Nejdříve jsem plánovala si ho ušít, ale nakonec jsem jako obvykle sáhla po háčku. Je přeci jen jednodušší a příjemnější si přes den venku a večer u televize sednout s háčkováním, než stříhat látku, vyndavat šicí stroj a pak se zlobit, když velikost nesedí :)
 

Opět jsem využila svých, už trochu se zmenšujících, zásob Sněhurky (asi budu muset v Cechách na nákupy). Chtěla jsem proužky, jako na obalu na mobil, ale tentokrát jsem vybrala jen dvě barvy - šedou a růžovou.
Sněhurku jsem použila trojitou, aby byl obal trochu silnější.
 



 
 
Hezký víkend, Jana

úterý 8. července 2014

Letní dny

 
 
Jak si užíváte letní dny? 'K' má prázdniny až za dva týdny, takže u nás si zatím užíváme jen letní odpoledne a víkendy.
 
 
Já si pomalu připravuji šatník na prázdniny v Cechách (nějak se mi vytratil z klávesnice háček ...)
 
 
Po dlouhé době jsem vytáhla UV lampu na nehty. Růžová není moje obvyklá volba, ale do téhle jsem se zamilovala:
 
 
 
 Taky jsem si dala předsevzetí, že alespoň jednou týdně budeme mít čerstvou (tedy ne mraženou) rybu:
 
 



... a zdravá strava musí být samozřejmě vyvážená něčím, co zas tak úplně zdravé není.... čokoládový dort se smetanou (alespoň tam jsou ty maliny):

 
 
 
 ... a v létě mám moc ráda osvěžující nealko mojito (s limetkou lepší, ale v lednici byl jenom citron)..... ale večer už tam ten bílý rum samozřejmě nechybí :)
 
 


 
Užívejte si sluníčka, Jana

pátek 4. července 2014

Další dečka ...


Hezký den....
 
Dnes jen krátký háčkovací příspěvek.
 Tato dečka měla být původně kulatý polštář a háčkovat jsem začala již před několika měsíci. Ale kulaté polštáře mě tak trochu omrzely, tak nedokončený výrobek zůstal v krabici 'možná někdy dodělám'.

Po uháčkování mé šedé dečky mi ovšem došlo, že kulatou dečku nutně potřebuji i na zahrádku. Stačilo jen dodělat pár řad a bylo hotovo :)



 

Užijte si víkend, Jana