úterý 28. ledna 2014

Háčkované šedé polštáře

 

 ...... Pokračuji ve svém zimním tvoření.... V listopadu jsem si chtěla udělat nové šedé nebo krémové povlaky na polštáře z vlny. Zkusila jsem několik verzí pletených a háčkovaných, ale žádný se mi nelíbil. Nakonec jsem to vzdala a soustředila se na vánoční dekorace. Někdy to prostě nejde a musí se počkat na příhodnou chvíli. Před dvěma týdny jsem ale objevila několik českých blogů s háčkováním (nevím proč mě dříve nenapadlo hledat české háčkovací blogy, doteď jsem sledovala jen anglické) a viděla nádherné polštáře na Chez Athena (ten s červenou hvězdou si budu muset udělat na příští Vánoce!!!)...... a bylo rozhodnuto ........ Musí to být šedý kulatý háčkovaný polštář s bílou hvězdou uprostřed. Miluji svět blogů, protože dávají tolik inspirace....





Jen pár detailů o výrobě polštáře (omlouvám se, nebude to asi moc zajímavé, ale píšu si tento blog jako takový můj deník ručních prací, ke kterému se mohu vracet při dalším tvoření :))

Materiál: Stylecraft Special DK (stačilo 100g),  háček č. 4
Vzor: klasický 'granny circle':
Magic ring
1. *2 dl.sl.1 řet. oko* 6x
2. *2 dl.sl.1 řet. oko 2dl.sl.* do každé mezery
3.-4. *3 dl.sl. 1 řet. oko * do každé mezery
5. *3 dl.sl. 1 řet. oko 3 dl.sl. 1 řet. oko* do každé mezery
6.-7. žádné přidávání
8. přidat v každé druhé mezeře
9.-11. žádné přidávání
12. přidat v každé třetí mezeře
13.-15. žádné přidávání
16. přidat v každé čtvrté mezeře

Původně jsem chtěla uprostřed bílou hvězdu uháčkovat, ale chtěla jsem jí trošku větší, tak jsem ji nakonec udělala z bílého filcu a přišila.

 

K tmavě šedému polštáři jsem ještě uháčkovala světle šedý. Tentokrát z dvojitého Stylecraft, pouze z  dlouhých sloupků, vpichovaných do zadních částí ok. Mám tento vzor ráda, protože vypadá trochu jako pletenina.
Tak zimní polštáře jsou konečně skoro v únoru dokončené, tak můžu začít přemýšlet nad jarními :) nebo je budu dělat ještě v létě.
 

5 komentářů:

  1. Jani,moc děkuji za návštěvu na mém blogu a milá slova.Budu ráda,když si budete tykat,alespoň takto to mezi námi blogerkami funguje :o))
    Vidím,že háček je také tvým oblíbeným a moc chválím polštářky.
    Měj se hezky, Jana

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji Jani, vidím, že mám ještě, co se týče 'blogerské etikety', co dohánět :)) děkuji za návštěvu.

    OdpovědětVymazat
  3. MOC PĚKNÉ.
    POSÍLÁM POCHVALU.
    BOHDA

    OdpovědětVymazat
  4. Jani, polštářky jsou krásné, asi budu opisovat :-). Díky, m.

    OdpovědětVymazat
  5. Dobrý den, kdo by potřeboval výplně do háčkovaných polštářů, za pár korun nabízíme zde: http://www.prikryvky.cz/polstare-na-spani/1147-hladky-polstar.html anebo pouze jako kuličky: http://www.prikryvky.cz/550-vypln-do-polstaru

    OdpovědětVymazat