středa 19. března 2014

Růžový háčkovaný kulaťák




 Hezký den milé blogerky. O víkendu jsem dokončila svůj druhý jarní výrobek - tento kulaťák. Původně jsem chtěla něco do jídelny, ale nakonec jsem se pustila do polštáře do obýváku. Už dlouho jsem si chtěla uháčkovat kulatý růžový polštář, ale teď se obávám, že tento je růžový až moc :)) nevím, co jsem si ale představovala, vždyť jsem na něj vybrala dva odstíny růžové :) Ale snad si zvyknu ..... v opačném případě se bude muset párat .....




 V této fázi jsem ze své práce byla ještě nadšená:




 Stejně jako sedák na stoličku, i tento polštář se háčkoval krásně. Opět jsem použila Paris, ale tentokrát háček č. 4. Vzor je jednoduchý - uháčkuje se kruh z dlouhých sloupků, které se ale vpichují pouze do zadních částí ok. Když má kruh potřebnou velikost, tak se do předních častí ok uháčkují polosloupky. Dva polosloupky do každého oka.




...... ale po dokončení už jsem si tak jistá nebyla :) Pořád se mi líbil, ale bylo mi už jasné, že do obýváku nepůjde:







Ale pak jsem ho zkusila dát a ven a ....... venku na zahradním nábytku vypadá nádherně ...... přesně tak, jak jsem si představovala. Prostě asi potřebuje sluníčko, aby mohl vyniknout v celé své kráse :)
 
 


Takže spíše než jarní polštář do obýváku to bude můj letní zahradní polštář :) a to je na ručních pracech krásné, ale zároveň  někdy dost frustrující - člověk nikdy neví, jak co dopadne a co mu nakonec vyjde :) 

13 komentářů:

  1. Janka, krásne veci ti vznikajú pod rukami :) UAU!!! Raz som si povedala, že sa naučím háčkovať, keď vidím takéto nádherné diela - tak je moja túžba vždy väčšia a väčšia... ale ešte musí počkať :) Vankúšik je krásny a na záhradnom posedení je to čistá dokonalosť. Nech ti robí veľkú radosť :) Tina

    OdpovědětVymazat
  2. Polštářek se mi líbí moc!Hezký den:-) Vera

    OdpovědětVymazat
  3. Jani, polštářek je parádní a na zahradním posezení vypadá báječně.
    Měj se krásně.

    OdpovědětVymazat
  4. Jani, já myslím, že můžeš být spokojená! venku opravdu vypadá perfektně! Tenhle typ jsem ještě nedělala...
    Moc tě zdravím, Helena

    OdpovědětVymazat
  5. Nádhera , mě by se líbil takovýto polštářek kdekoliv :))) pa Šárka

    OdpovědětVymazat
  6. Žjovka, ten je parádní!!! A růžový přesně tak akorát!

    OdpovědětVymazat
  7. Jani, v závěru jsi to krásně napsala, je to vždy takové tvoření s překvapením :) Ale myslím, že co se barvy týče - tak je akorát, opravdu moc krásný!
    Pa, Jola

    OdpovědětVymazat
  8. Jani, ten je nádherný, žádné párání! S tím hrnečkem a kapradím mu to moooc sluší. :-) A hodně zajímavé háčkování, myslela jsem, jak je to těžké a ono to tak horké asi nebude. ;-) Moc díky. Sluníčkové dny. :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Krásný, něžný, ale ne zas moc - tak akorát. Na zahradě mu to sluší ;)

    OdpovědětVymazat
  10. Janičko, ten je úžasný !!!!! Moc se ti povedl !!!! Marki

    OdpovědětVymazat
  11. Janka,nech Ťa ani nenapadne párať, vankúšik je úžasný si šikulka.Krásne si to nafotila.
    Rena

    OdpovědětVymazat
  12. Ahoj Jani,ten Tvůj parádní polštářek je pro mě úplně snový!!!! Nádnerný a má takové kouzlo,jako cestička dokola až dojdeš k cíli....můžeš si krásně snít....Dája

    OdpovědětVymazat
  13. Ten polštářek je nádherný..Inka

    OdpovědětVymazat