neděle 23. března 2014

Pohodová sobota


Včera bylo slunečno, ale docela chladno. Rozhodli jsme se proto, že si uděláme takový líný den doma. 'K' byl taky spokojený, protože je většinou po týdnu ve škole unavený, takže nám dá občas práci ho přemluvit, když chceme někam jet. Využila jsem klídku a roztřídila bavlny. Původně jsem plánovala utřídit všechen háčkovací materiál, ale nakonec jsem zvládla jen Sněhurku.



Třídění mě moc nebaví, ale je občas potřeba, protože hned vidím, jaké barvy mi chybí a musí se dokoupit. Mám ráda mít výběr různých odstínů barev, i těch, které normálně nepoužívám. Můžu se tak pustit do jakýchkoli menších prací bez toho, abych musela něco objednávat a čekat, než materiál dorazí. Zvlášť kupuji materiál jen na větší projekty. Proto většinou dělám vše že Sněhurky, protože kupovat tolik barev i v jiných značkách by mě finančně zruinovalo. 

Klídek ale netrval moc dlouho, nevyhnula jsem se hraní s Legem:
 
 

A pak pomáhání s domácím úkolem. Děti dostaly ve škole polystyrénové vajíčko a měli ho s rodiči nazdobit. 'K'' z něj chtěl udělat včelu, tak jsem se nabídla, že mu na vajíčko uháčkuji pruhatý povlak, ale měli jste ho slyšet: HÁČKOVANÁ  včela??!?! Vždyť by se mi všichni smáli! Není nad to, když se vaše dítě stydí za vaší nejoblíbenější činnost :)))) vzpomněla jsem si ale, že jsme jako malé omotávaly se sestrou vajíčka bavlnkama, tak jsem tuto možnost navrhla a prošla....
 
 

Taky jsem dělala DVA výrobky z kynutého těsta, což u mě není moc obvyklé, protože bohužel nepatřím k těm, pro které je vaření a pečení zábava a relaxace:((
Ale tento chléb zvládám dost pravidelně i já, protože se vůbec nemusí válet těsto. Jenom večer vše zamíchám do mísy, nechám přes noc vykynout, ráno vyklopím do hrnce, upeču a k snídani je čerstvý domácí chleba.
A domácí pizzu si přál 'K' k večeři, protože s ní rád pomáhá, ale tentokrát jsem hnětení těsta nechala na pekárničce. 
 
 


Já vím, že na hodně lidí by takový den bylo málo akční, ale my jsme si ho všichni moc užili!

9 komentářů:

  1. Pohodový víkend a ta pěkná sbírka bavlny. M.

    OdpovědětVymazat
  2. On je někdy takový pohodový den potřeba Jani. Taky bych měla udělat pořádek v klubkách... A pizza asi nezbyla co...
    Hezký večer, pa Helena

    PS: Ta včela je super :o)

    OdpovědětVymazat
  3. U vás se mi líbí.....Jani nemáte recept ma ten váš pěkný chleba.Iveta

    OdpovědětVymazat
  4. Tý jó, to je zásoba materiálu. ;-) Já myslím, že jste si to skvěle užili. Včelka se moooc povedla. Chlebík s tou krásnou kůrčičkou vypadá hodně lákavě. Hned bych si ukrojila patičku. No, pizza by taky nebyla k zahození. :-) Měj se hezky. :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj Jani,ta rozzářená paleta barev mi učarovala,jako na obloze duha:-) a co krásy z toho bude...Pizza voní až sem a chlebík ani nemluvím podle mě jsi měla práce dost!!!Nezaškodil by recept na obojí.Měj se Dája.

    OdpovědětVymazat
  6. Jani, myslím, že akčních dní je víc než dost, a tak taková líná a hlavně pohodová neděle, kterou si všichni krásně užijí, je pak k nezaplacení! A tu pizzu bych si také dala :) a k tomu bych se ti prohrábla v bavlnkách... kde že to bydlíš? :) :)
    Jani, měj krásné dny!!! Pa, Jola

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jolanko, bydlím v Anglii, proto mi to počasí nesouhlasí s tím českým :)) hezký den, Jana

      Vymazat
  7. na mně je to akční dost :)) my taky pořád nevýletujeme...

    OdpovědětVymazat
  8. Krásně barevná paletka...hotové bavlněné jaro:-))) Eva

    OdpovědětVymazat