středa 4. června 2014

Zahrádka v červnu



 

 


 

✴✴✴ Hezký den všem a opravdu moc děkuji za krásné komentáře k mé háčkované dece ✴✴✴
 
 
Dnes zahradní příspěvek. Jak jsem psala minule, naší zahradu mám nejraději na přelomu května a června. Moc si nepotrpím na letničky a tato doba je doba, kdy kvete většina trvalek a popínavých růží.

Jelikož je naše zahrádka dost miniaturní, mám popínavé kytky a zvláště růže ve velké oblibě. Ke dveřím do kuchyně jsem zasadila tuto růžovou popínavou růži. Sice nemá moc velké květy, ale nádherně voní a když otevřu ráno dveře, krásně mi provoní celou kuchyň:

 
 
Touto bílou popínavou růží se snažím zamaskovat boudu:
 
 

A tohle je má nejoblíbenější růže, co se týče tvaru květů. Je to kultivar staré odrůdy růže (bohužel jsem zapomněla jméno, ale pamatuji si, že byla asi desetkrát dražší, než ostatní druhy :))) a moc mi připomíná růže na zátiších starých obrazů. Plně rozkvetlý květ vypadá spíš jako pivoňka, než růže:





 Kromě letniček si moc nepotrpím ani na hodně barevné kytky, vlastně mám na zahrádce kytky pouze v bílých, růžových a modrých odstínech (s přemáháním jsme dovolila přístup i několika fialovým :))))

Takže milovníci žlutých, oranžových a červených květů si u nás na své nepřijdou :)






Užívejte si sluníčka, Jana 

5 komentářů:

  1. Jani, o miniaturní zahrádce bychom si mohly spolu krásně povídat :) :) Růže ti těžce závidím, máš je kouzelné!! U nás by pomrzly. Obzvláště ta "pivoňková" růže je nádherná! Měj krásné dny a užívej si zahrádku :) Pa, Jola

    OdpovědětVymazat
  2. Ta růže je opravu krásná! Taky mám moc ráda voňavé kytky - jen růže neumím, tak jedu v pivoňkách ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Pravá anglická zahrádka, nádhera Jani!
    Moc děkuji za info o přízi, u nás asi zatím je ty vrzavé :o)
    Hezký večer, Helena

    OdpovědětVymazat
  4. Přesně jak Helča říká...anglická zahrada. Je moc krásná a růže opravdu nádherné...Šárka

    OdpovědětVymazat
  5. Jani, díky za krásné pokoukání v zahradě. Já mám, na rozdíl od Tebe, barvy ráda. Ale na své jsem si přišla i tak. Zahrady ve stylu anglickém jsou mi velmi blízké (a ani nemusí být obrovité) :-)

    OdpovědětVymazat