neděle 19. října 2014

Nemůžu uvěřit ...


.... že už je skoro konec října!!!

 



Podzim k nám byl dosud velice vlídný (včera jsem dokonce strávila skoro celý den venku v tričku), ale nějak jsem od léta trávila málo času na zahrádce. Tím, jak je stále docela teplo si myslím, že mám na všechno dost času, ale už opravdu musím zasadit všechny nové kytičky, které jsem koupila. Zatím se dostalo pouze na vřesy a břečťany:
 

 Takže tento týden musím dodělat ten zbytek a konečně zlikvidovat muškáty, nebo mě překvapí nějaké nečekané ranní mrazíky či vytrvalé deště a ven se mi nebude chtít.


Už jsem taky koupila dýně na Halloween, k velké K radosti, už se těší na vykrajování.

Každý rok kupuji dvě, jednu ven a jednu dovnitř. S vykrajováním ale letos počkáme, jednou jsme byli nedočkaví a zjistili jsem, že vydlabané dýně bohužel dost brzy shnijí :))

 


Taky jsem si konečně koupila i pořádné podzimní boty a k nim maxi cardigan. Díky počasí nosím cardigan každý den místo bundy nebo kabátu, tak uvidíme, jak dlouho nám to teplo vydrží :)


 

Užijte si neděli, Jana





10 komentářů:

  1. No už abychom se chystali na Vánoce za chvíli... :-) ty dýně jsou úžasné, tak velké se nám skoro nikdy nepodaří vypěstovat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ani pěstovat nezkouším :) a s těmi Vánocemi máš pravdu, ani se nenadějeme a budou tady. Já osobně se už těším. Jana

      Vymazat
  2. Jani, je vidět, že letos je podzim příjemný opravdu všude.Muškáty mám ještě venku, kvetou s takovou razancí, že nemám to srdce je uklidit.
    Hezkou neděli přeji, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, mně se do těch muškátů právě taky ještě moc nechce. Je mi jich líto, ale zase na druhou stranu nemám kam dát ty podzimní kytky. Hezkou neděli i tobě, Jana

      Vymazat
  3. No, krásně se, Jani, chystáš :) I u nás je podzim zatim vlídný a jsem moc ráda. Už mám sice většinu kytek zazimovaných, ale pořád si něco venku nechávám - je prostě krásně a snad to vydrží ještě pár dní :)
    Měj moc krásné dny! Jola

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jolanko, také doufám, že nám to ještě pár dní vydrží. Máš to pěkně zorganizované, že už máš většinu kytek zazimovaných, já bohužel na zazimování nemám prostory, tak musím každý rok kupovat nové :( Hezké odpoledne, Jana

      Vymazat
  4. Objevila jsem Váš blog a tak si "listuji" po Vašem vyprávění z Anglie a najednou vidím Louny, 20.8.2014 jsme se tu možná potkaly. Přeji krásný den z Loun. Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, děkuji za návštěvu a zdravím do Loun, odkud pocházím a moc ráda se tam vracím :) Jana

      Vymazat
  5. Jani, kéž by to teplo vydrželo co nejdéle ;) Taky se chystám na dýně, pěkný den Barča

    OdpovědětVymazat
  6. Jani letos je moc hezký podzim.Krásné fotky...py Vera

    OdpovědětVymazat