sobota 5. dubna 2014

Příprava na Velikonoce

 


Jak vidíte Velikonoce u nás letos budou růžovo-tyrkysové. K dečce, polštáři a sedáku na stoličku, o kterých už jsem psala, teď přibyli tihle zajíčci.  V pátek jsem využila světýlka i přes den, protože tu máme celý týden znečištěný vzduch, který přišel z kontinentu a písek, který zase přivál ze Sahary, takže je stále zataženo. Je teplo, ale světla je venku stejně, jako kdyby byla pošmourné zima:( A jsem moc ráda, že jsem se letos ještě nedostala k oknům, protože jsou od toho písku úplně zadělaný. To samé platí o autech, vypadají, jak kdyby stály 2 týdny na rušném staveništi. Teď jsem slyšela ve zprávách, že by písek měl o víkendu přijít i do Čech, tak snad to hned přejde.




 Trochu už jsem začala s Velikonoční výzdobou. 'K' byl včera naposled ve škole a začínají mu velikonoční prázdniny, letos, jelikož jsou Velikonoce dost pozdě, je budou mít o jeden den delší, takže bude doma 15 dní. Chtěla jsem ho proto trochu překvapit a alespoň jsem nazdobila krbovou římsu. I když jsem nevěděla, jak se na to bude tvářit, protože je tam dost růžové a kytiček :)






 
 
'K' se výzdoba naštěstí líbila :) a začal hned také na nějaké pracovat:
 
 


 A ještě pár fotek ze zahrady, abych mohla za rok porovnávat, jak brzo co kvete:)




 Tato třešnička nám bohužel celá zplaněla. takže žádné třešně z ní nemáme, ale je mi líto jí zlikvidovat, protože vypadá hezky, zvláště na jaře.



 
Naše oblíbené pomněnky:
 
 

 
Miluji bílé tulipány, vypadají tak elegantně. Měla jsem k nim i světle růžové a černo-fialové, ale někam zmizely. Budu muset na podzim koupit nové cibulky.
 
 


Překvapilo mě, jak je letos už velká ostrožka, budu k ní už muset dát podporu. Každý rok si myslím, že na to mám spoustu času a pak už najednou kvete :)
 
 

 
Výhonky malin narostly obrovské, tak snad bude letos velká ůroda jako loni.
 
 


 a nakonec ještě bílé tulipány s modrými pomněnkami, krása:


 


Dámy, užijte si víkendu. Já teď jedu vyzvednou 'K', který je u kamaráda (a bude po klidu :)), ale jelikož nám už dnes konečně svítí sluníčko, tak zbytek dne strávíme nejspíš na zahradě. Děkuji Vám moc za všechny Vaše návštěvy a komentáře, mám z nich vždy moc velkou radost. Jana

15 komentářů:

  1. Jani,tví ušáčci jsou roztomilí a máš krásně nazdobeno.I mě by bylo líto tak nádhernou třešničku zlikvidovat.
    Pa Jana

    OdpovědětVymazat
  2. Jani, velikonoční zajíčci se Ti moc povedli, jsou roztomilí. Písek ze Sahary sem zatím nedorazil, tady v Liberci je deštivo, jak jinak :-) Krásný víkend a prázdniny, Monča

    OdpovědětVymazat
  3. Jani, zajochové jsou úžasní, moc se ti povedli :) Krásně se chystáš na Velikonoce. Musím se přiznat, že na Velikonoce se nějak vždy nestačím nachystat, možná mě to ani tolik nebaví jako na Vánoce :) Tak třeba letos to nějak doženu :)
    A na zahrádce to u vás vypadá moc krásně!!!
    Užívej víkendu, pa, Jola

    OdpovědětVymazat
  4. hezky to u vás kvete, výzdoba je hezky sladěná a závidím ty dlouhé prázdniny....

    OdpovědětVymazat
  5. Jani zajoši jsou překrásní--moc hezky si to doma velikjonočně zdobíš :o) a zahrádka ti kvete moc hezky :o) Martina

    OdpovědětVymazat
  6. Jani, zajkovia sú úžasný, prestieranie je nádherné,máš to veľmi pekne vyzdobené a záhradku krásne rozkvitnutú.Maj sa pekne.
    Rena

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj Jani! Také velmi obdivuji tvůj blog!!Je to krása!!A nádherně háčkuješ a vůbec ,vše máš moc moc hezké!!Přeji ti krásné jarní dny! Elli

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj Janičko,(doufám,že můžu tykat)
    u vás už to všechno kvete a je jarně veselo. Chlebík taky peču a je výborný. Zajíčci jsou príma a zdravím do Anglie.
    Hezký den přeji
    Daška

    OdpovědětVymazat
  9. Parádní jaro doma i na zahradě!
    Posílám pozdravy Jani! Helena

    OdpovědětVymazat
  10. Jani, zajíčci jsou nádherní. :-) Třešinka hezky kvete, určitě zachovat. Všechno to máš hezky rozkvetlé. Vloni jsem si také zasadila pomněnky a letos je mám všude. Zatím jestě nekvetou. Už se ale těším. Měj se jarně. :-)

    OdpovědětVymazat
  11. hezký fotky! ;)
    my v Čechách máme výhodu, že tu tu tak prašno, že nás nějaká Sahara nepřekvapí! :))

    OdpovědětVymazat
  12. Ahoj, Jani, tak ten hnusný písek už nám sem lítá po celý minulý týden, ikdyž sprchlo, stejně jsme místo červeného auta měli hnědožluté... o dýchání ani nemluvím, chrchláme ještě teď... ušáci se Ti povedli náramní, všechno to u vás krásně kvete, u nás už ostatně taky, tak hurá jaro!!! Pa, L.

    OdpovědětVymazat
  13. Janičko, ušáčkové jsou kouzelní, krásné barvičky. V tvé zahrádce jsem si užila pěkou procházku,višnička jse nádherná.
    Iva

    OdpovědětVymazat
  14. Janičko, ušáčkové jsou kouzelní, krásné barvičky. V tvé zahrádce jsem si užila pěkou procházku,višnička jse nádherná.
    Iva

    OdpovědětVymazat
  15. JANI, MOC HEZKÉ VELIKONOČNÍ ZDOBENÍ A TVOŘENÍ.
    KRÁSNÉ JARNÍ FOTEČKY.
    MĚJ PĚKNÝ CELÝ TÝDEN.
    BOHDA

    OdpovědětVymazat