čtvrtek 17. dubna 2014

Přípravy na české velikonoce


 
 
Užíváme si pár posledních dní v Čechách. Na Velikonoce tu sice nebudeme, ale pomáháme s velikonoční výzdobou. I když se u nás Velikonoce moc neprožívají, pár ozdobiček se dává. 

Tyto háčkované velikonoční košíčky jednou dostala moje maminka. Jsou ze Sněhurky a patří k těm výrobkům, do kterých se asi pouštět nebudu, protože na háčkované dekorace, které se musí tvarovat a škrobit se moc necítím :)
 
 



V chladných dnech se nám moc nechtělo jezdit po výletech, tak jsme ´K´zabavili pečením a zdobením velikonočních perníčků:

 
 


... a pečením dortíku s marcipánovými mrkvičkami:

 

 
 
Takový ubrus by se mi taky líbil, ale asi bych se ho bála používat, protože u nás se všechno hned ušpiní :)
 
 


 Z výletu do Zubrnic jsem si přivezla malovaná vajíčka. Měla jsem sice spadeno na krásná bílá se světle modrýma kytičkama, ale byla jsem přehlasovaná mou mužskou většinou a domů se nakonec vezla různobarevná. Alespoň jsem ale přidala jedno růžové :)




Líbí se mi, jak různé svátky ukazují, jaké má kdo koníčky. Já ráda háčkuji, tak mám o svátcích všude háčkované dekorace. Má sestra má ráda křížkovou výšivku, tak jsou její ozdobičky vyšívané. Její vyšívané mrkvičky se mi moc líbí, asi si je podobné uháčkuji:



 
Doufám, že u Vás probíhají přípravy na velikonoce v klidu. Jak teď píšu, krásně na mě přes okno svítí sluníčko, tak to vypadá, že se nám už trochu lepší to počasí, takže vyrážíme na výlet!!!
Jana

8 komentářů:

  1. Tak ze jsi jeste v Cesku,uzij si pripravy na velikonoce v rodinnem kruhu.At vam to hezke pocasi vydrzi.

    OdpovědětVymazat
  2. Je vidět, že jste u vás šikovné všechny! Užij si Čechy a pak šťastnou cestu a krásné svátky. Děkuji za fotky ze skanzenu, ještě jsem tam nebyla...
    Posílám pozdravy, Helena

    OdpovědětVymazat
  3. Mrkvičkový dort je krásně tématický.................dobrou chuť a hezké dny, Jana

    OdpovědětVymazat
  4. Nevím, co chválit dřív. Vy jste prostě taková šikovná rodinka. :-) Dort s mrkvičkami je vtipný. ;-) Hezké Velikonoce. :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Teda, stíhaš toho dosť! Mne sa veľmi páčia tie háčkované košíčky, sú krásne nežné a aj keď sama neháčkujem, viem, že to musela byť fuška, aby tak pekne držali tvar.
    Pekné sviatk, Ľubi.

    OdpovědětVymazat
  6. Jani, nádherné fotečky, ale ubrus a dort s mrkvičkama u mne vedou :)
    Mějte krásné dny, papa, Jola

    OdpovědětVymazat
  7. Pěkné dekorace, a dortík je naprosto supr!
    Ajka

    OdpovědětVymazat
  8. Dort s mrkvičkami je parádní.Jani krásné velikonoce přeji.Vera:-)

    OdpovědětVymazat