středa 25. února 2015

Háčkovaný obal

 
 
...... tentokrát na čtečku .....

Nikdy jsem nechápala lidi, kteří čtou knížky na čtečce. Vždyť si přeci tu knížku nemůžou pořádně vychutnat, to obracení papírových stránek a vůni nové knihy nemůže nahradit kus bakelitu. Také jsem si nedovedla představit číst delší dobu z obrazovky. Ipad sice používám denně na čtení časopisů a blogů, ale celou knížku??


 
 
To bylo do doby, než jsem objevila Kindle, stránky opravdu vypadají jako stránky knih, bez jakéhokoli nasvícení obrazovky, které mi po delší době vadí na telefonu nebo Ipadu. Dá se na něm číst i za sluníčka venku ..... a hlavně ..... s nákupem českých knih nemusím čekat až pojedu zase na návštěvu. Knížku zaplatím a během dvou minut můžu číst!!! Nevím, proč jsem tuto možnost nevyužila už mnohem dřív. Díky čtečce jsem opět po delší době propadla čtení a objevila skvělé, pro mě nové, české autory, jako Jiřího Hájíčka, jehož Rybí krev a Selský baroko patří k tomu nejlepšímu, co jsem v poslední době četla, nebo Kateřinu Tučkovou a její Zítkovské bohyně (bohyně jsou žítkovské, ale mému tabletu se nějak nelíbí velká písmena s háčky, jedinné, které mi dovolí je Š :))a Vyhnání Gerty Schnirch. Konečně jsem také začala číst i Glass Room od Simona Mawera, od kterého se teď jen těžko odtrhávám, abych uvařila oběd :)
 
 

 
A samozřejmě jsem si našla i chvíli, abych na Kindle uháčkovala obal, aby se mi nepoškrábal v kabelce, jelikož všude cestuje se mnou. 
 
Materiál - trojitá Sněhurka v šedé a výrazné žluté. Tentokrát místo krátkých sloupků dlouhé, aby byl obal rychle hotový :)
 
 
 
Hezkou středu, Jana

28 komentářů:

  1. Jani já ještě čtečku knih nezkusila...obal máš v moc pěkné barevné kombinaci.Pa Vera:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Jani, to musíš být pozitivně dobitá pokaždé, co vytahuješ čtečku z obalu, ne? :-) Moc pěkná. Líbí se mi barevná kombinace neutrální šedé a jasné, až "jedovaté" žluté. Krásný den Anička

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aničko, děkuji za komentář. To je právě ten problém, ta žlutá je tak zářivá, že nevím, na co ji používat :)

      Vymazat
  3. Musím se usmívat :-) stejný vývoj zaznamenala i naše domácnost. Otázka zní,co nyní s tím množstvím knih, které jsme v době po Kindle už do ruky nevzali. Až tedy na výjimky jako je třeba Háčkování od A do Z. Obleček je epesní :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám teď ten samý problém s knížkama doma. Nejraději bych je všechny koupila na Kindle a zrušila knihovnu :) to by bylo v ložnici najednou místa :))) samozřejmě to neudělám, ale v úspoře místa má Kindle velkou výhodu.

      Vymazat
  4. Musím se usmívat :-) stejný vývoj zaznamenala i naše domácnost. Otázka zní,co nyní s tím množstvím knih, které jsme v době po Kindle už do ruky nevzali. Až tedy na výjimky jako je třeba Háčkování od A do Z. Obleček je epesní :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Obal na Kindle je pěkný a ta žlutá mu dodává výraznost. Já osobně mám s čtečkou knih dobrou zkušenost-hlavně v případě,že se mi nechce těžká kniha tahat v kabelce.Jelikož cesta do práce je na čtení hrozně fajn a i přesto,že nejezdím žádnou extra dálku tak prostě v buse a metru čtu ráda :-) Čtečku jsem si pořídila už před nějakým rokem a váhání mezi dvěma značkami vyhrála čtečka PocketBook.Hned jak jsem si do ní koupila první knihu a viděla jak se na ní dobře čte-nic nesvítí a je to jako inkoust na papíře,tak jsem si říkala že je konec KNIHÁM.
    Ale po čase mi začalo chybět to NAKUPOVÁNÍ těch knih opravdových.Jelikož strašně ráda chodím do knihkupectví (prostě mi to tam voní) tak jsem zase začala kupovat i knížky papírové,ale E-book požívám dál :-) Na cesty je 100% ideální !
    Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martinko, jelikož je pro mě Kindle nová věc, tak zatím to nutkání kupovat klasické knížky nemám, užívám si tu rychlost nakupování pouhým stažením knížky. Ale uvidím, jak to bude vyěadat za několik měsíců :)

      Vymazat
  6. jo kindlu jsem taky podlehla....
    ale má jednu obrovskou nevýhodu -přečtené/zbývající stránky udává v procentech.... takže když si říkám, že to ještě dočtu,protože mi přeci jen zbývá kousek, tak při 95% přečteného mi může chybět 5 ale i 50 stran :)

    a jeden technický dotaz- je ten obal nějak vypolstrován či vypodložen? alespoň já nosím v kabelce předměty,které by display poškrábaly i přes háčkované....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Majko, mně Kindle konec knížky udává také v procentech, ale konec kapitol v minutách, které odhadne z mého dosavadního čtení. To využívám dost často, zvláště večer, když si řeknu, že ještě začnu novou kapitolu, vždyť to bude jenom 5 minut, ale Kindle mě upozorní, že to bude trvat spíš půl hodiny :)) Jinak k tomu obalu, není vypodšívkovaný, ale podobný používám na telefon a Ipad a zatím jsem žádný problém neměla, ale je pravda, že na nich mám ochranou folii, budu se muset podívat, jestli je něco takového i na Kindle, protože poškrábaná obrazovka by mě mrzela. Hezký víkend, Jana

      Vymazat
  7. Jani, obal máš krásný, hlavně ta žlutá je jako sluníčko :) J.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jolanko, děkuji, já vím, že tebe bych jen šedou barvou nenadchla :))) Měj se hezky, Jana

      Vymazat
  8. Jani, jdu ti pochválit nejen háčkování, ale i čtenářský vkus. Když čtu na nějakém "stroji", tak na ipedu, Adam mi to nastavit tak, že je čtení pro mě příjemné...
    Moc tě zdravím, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, děkuji. Budu se muset na Ipad pořádně podívat, nevěděla jsem, že má takovou funkci :) I když teď je to pro mě asi už zbytečné :) Hezký víkend, Jana

      Vymazat
  9. Hezký obal, jaro ťuká na dveře :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, ano s jarem je na mém háčku žlutá častěji! Jana

      Vymazat
  10. Krásný.. já dávám zatím přednost těm papírovým,v práci celý den koukám do počítače,takže si neumím představit,že bych do obrazovky koukala i doma ;-) A.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Aničko, já také trávím víc času než bych si přála na počítačí, ale Kindle mi nevadí. Nemá s klasickou obrazovkou nic společného, vypadá jako normální stránka knížky, bez jakéhokoli světla, takže mi to jako počítač nebo tablet vůbec nepřijde. Ale papírová knížka to není a hodně lidem to nevyhovuje a kdo ví, možná se i já po počátečním nadšení vrátím ke klasice :) Měj se krásně, Jana

      Vymazat
  11. Jani, moc pěkný obal. A ta kombinace barev je super. Já zatím dávám přednost papírovým knížkám a pomocníkem při výběru v městské knihovně je mi blog Zuzky ( Korálky dnů). Posílám pozdrav za moře.Marie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Maruško, děkuji za pochvalu a za doporučení. K Zuzce se určitě podívám. Hezkou sobotu, Jana

      Vymazat
  12. Jani,
    já dávám zatím přednost knížkám, ale co jsem nosila po sobě v kabelce všechny 3 díly 50 odstínů šedi tak chci taky čtečku knih. Budu se muset na net kouknout copak je to ,, Kindle ,, a mohla by tam být čeština .
    Moc pěkný obal jsi uháčkovala.

    háčku zdáááár Denisa ♥

    OdpovědětVymazat
  13. Jani,
    chvalim obal i ctecku:-) ale ještě vic vyber knih:-) jelikoz je autor tak jako ja jihocech, neodolala jsem a knizku si koupila.Musim nez souhlasit, ze nic lepsiho jsem za posledni dobu necetla:-) skoro pulku knizky jsem probrecela, když jsem si uvedomila co ti lide museli prozivat. Dokonce jsem v devadesatem roce i pul roku primo na elektrarne pracovala....a moc dobry pocit jsem z toho mista nemela. Domy tenkrat byly polozborene a pohled to byl hrozny.
    Teď bych si rada koupila Selsky baroko a uvazuju i o dalsich knizkach z jeho tvorby.
    Ezky vikend Mirča

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mirčo, jsem ráda, že se knížka líbila, Selský baroko tě určitě nezklame. Já jsem právě dočetla od Hájíčka Hledače zelených koní. Sice se mi asi do půli knížky líbili trošičku méně, než druhé dvě knížky, ale ta druhá část je parádní, úplně tě přinutí zamyslet se nad svým životem. Takže taky doporučuji!! Myslím, že takového autora jsme už dlouho potřebovali. Hezké čtení, Jana

      Vymazat
  14. Jani, jsem u Vás na blogu poprvé, ale moc se mi tu líbí a budu určitě chodit častěji! ;-)
    Výběr knih přesně sedí i na mě, od Mawera se mi Skleněný pokoj líbil ze všeho nejvíce, ale i Dívka která spadla z nebe je skvělá (až na ten konec)! Od Kateřiny Tučkové je i naprosto fantastická kniha Fabrika, mě úplně učarovala, protože dobu, o které píše mám velmi ráda a toto téma mě hodně oslovuje.
    Na čtečku se zatím dívám trochu podezřívavě, jelikož prostě papír je papír, ale myslím, že mi Kindle byl doporučen tolikrát, že bych se sama divila, kdybych ho jednou nezkusila ;-)

    OdpovědětVymazat
  15. Jani, jsem u Vás na blogu poprvé, ale moc se mi tu líbí a budu určitě chodit častěji! ;-)
    Výběr knih přesně sedí i na mě, od Mawera se mi Skleněný pokoj líbil ze všeho nejvíce, ale i Dívka která spadla z nebe je skvělá (až na ten konec)! Od Kateřiny Tučkové je i naprosto fantastická kniha Fabrika, mě úplně učarovala, protože dobu, o které píše mám velmi ráda a toto téma mě hodně oslovuje.
    Na čtečku se zatím dívám trochu podezřívavě, jelikož prostě papír je papír, ale myslím, že mi Kindle byl doporučen tolikrát, že bych se sama divila, kdybych ho jednou nezkusila ;-)

    OdpovědětVymazat